Wednesday, October 29, 2008

~adam fitri...~


anak buah aku....

anak kepada mazlisa mohamad & nor apendi ramli

anak ke-3 dr 3 org adek beradik

dis boy name

nor adam fitri

lahir pada 16/10/2008





adam berusia sehari...








adam berusia 11 hari










ni plak akak si adam..
siti umairah & siti maizatul aisya..

















Tuesday, October 28, 2008



ni la kete idaman aku...toyota vios!!!

smart giler slps di make up...

Sunday, September 28, 2008

menyayangi mu


Dalam aku ade kamu
aku x mengerti mengapa
kamu ada dalam aku
sedangkan kamu tidak menghiraukan aku
aku sering mengingatkan
diri aku yang kamu tidak
perlu ada lagi dalam diri aku
aku jugak pernah mengatakan
pada diri aku
aku ingin membuang kamu
jauh dari lubuk hati aku
supaya kamu tidak ada lagi
dalam diri aku
tetapi hanya niat
aku tidak terdaya
untuk melakukan nya
kerna aku amat menyayangi kamu
kamu akan sentiasa dalam aku





matahari ku..




tertutup sudah pintu

pintu hati ku
yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
kini kau pergi
dari hidup ku
ku harus relakan mu walau aku tak mahu
berjuta warna pelangi
di dalam hati
sejenak luluh terganing menjauh pergi
tak ada lagi cahaya suci
semua nan berganjak aku terdiam sepi
dengarlah matahariku
suara tangisan ku
ku bersedih kerna panah cinta menusuk jantungku
ucapkan matahariku
puisi tentang hidupku
tentang ku yang tak mampu menaklukkan waktu





video

Thursday, September 25, 2008

TErcampak ke kuantan!!!!

JAN 2007~

bermulanyer kesah..aku tercmpak ke kuantan..aku nyer la mengelak nk duk blajo kt kuantan,..tup2..dushhh….smpai gak aku ke kuantan..seREMEMBER aku lah..last pegi kuantan,time tu umo aku 12,tahun 2000…saje mkn angin ngan family pakcik aku..bln pose plak tu…time tu aku aku ngan cousin aku leh mandi laut..hak3..time tu kecik lg..so org x heran sgt mandi laut time bln pose…hak3..

POLITEKNIK SULTAN HAJI AHMAD SHAH~~

tu la name poli aku tempat aku menimbe ilmu..hak3..cm x caye,dah setahun aku duk kuantan..location nyer..di pelusuk kaw perindustrian semambu..mmg pelusuk,..dikelilingi hutan belantara..hak3 nk x nk aku time jek..sblm aku gerak g kuantan..membe2 aku sume ckp xyah g blaja sane,xbest duk sane,bdk2 kuantan poyo,..nnt ko mesti nyesal duk sane..tp bile di pk2 blek ade betol hak3..tp life must go on..

TIME DAFTAR~

aku lmbat smmgu dr bebudak laen daftar..banjir la katekan hak3..alasan semate mate…hak3 aku pun pegi r bahagian HHP,ditemani mak n ayah tercinta..aku msk jek aku dah kene sound..’dek nk daftar ek??leh tukar pkai baju kurung..kalo pkai jeans kiteorg x terime..’aku pun jwb rr..’ingat sy nk sgt blaja kat cni..’aku ckp dlm hati jer sbnr nyer..hak3 patutla time aku naik tgge sume student kat c2 pndg aku atas bwh..sebaek aku pakai tudung,wat nyer aku x pakai,…haru aku aku rase..

HOSTEL~

sebaek building baru..1 bilik 5 orang,..aku la org ke 5..xtra hak3..CA206 dihuni oleh bdk ganu kiter,perak mali,2 org dr kl n aku sepadan kl phg hak3..sekepale sumenyer..xde r perangai bengong2…biase ler dah duk hostel..peraturan mesti kene ikt..x tahan aku..pelik2 nyer peraturan la..hri first aku kt hostel aku da kene sound ngan ajk hostel..erm..time ni la die org nk cr kesalah bdk2 hostel..pelik tol!!

UMAH SEWE~

1 sem aku duk dlm penjarey bnyk menyusah kan org n menyerabutkan kepale aku…AKHIRnyer…aku berambus dari ‘KAMSIS IBNU SINA’ n aku duk menyewe area semambu..dah duk umah sewe..hdp bebas nk kemane jek..ENJOY giler..tp bndr kuantan x brape menarik sbnr nyer..but kdg2 hevoc la gak.terutame area taman kerang…agak2 nk mkn angin TC la tmptnyer.bkn jer jer leh melepak,nk skoden pun leh..hak3 slalu gak aku melepak c2 saje mkn angin kalo time kering la,kalo ngah masyuk KFC or McD la..ngan membe2,xpun ngan bdk umah aku..merempit naik nouvo pinjam..hak3 port lain lepak kt ‘benteng’ atau name comercial nyer ‘ASPLANET’ aku igt tmpt ape ler..rupenyer view tepi sg pahang jer..

TAK SYOK~

oleh kerne aku xde transport nk g poli..so pg2 aku terpekse ler berebut rebut ngan bdk2 lain naik bas.kalo lmbt,sure msk kls lmbt..pas2 sure kene mrah ngan lec..ape y leh aku wat,jz pekakkan telinge..nk g bndr plak kene tggu bas berejam jam…dr wangi leh tkr jd masam..bas plak tggu mase je nk roboh..kalo kt mlake bas ‘BATANG’ y g jasin 2 lg ok la..hak3 aku pun x tau bas 2 wujud lg ke x..hak3

KENANGAN~

never n ever forget….14 FEB 2007 hak3 tarikh keramat..aku n membe aku xsident..area mane???slps trafik light jln hj ahmad,sblm petronas sblhnyer tunas manje..time 2 aku kehilangan separuh dr sabatng gigi aku..sebatng jer..bkn sume…hak3..bibir lak becah n bengkak cm bbr angelina jolie..hak3 bdk umah aku ckp la..bkn aku yang perasn ek…tp lum smpt bbr aku hlg bengkak aku da leh joint membe2 umah aku g picnic kt panching waterfall..br la aku tau y bdk2 umah aku ni x reti berenang rupenyer…secare tetibe membe aku ni leh plak kejang kaki dlm sg..pe lg panic r die..y duk sblh die jd mangse..kene tahan..hak3 aku ler sblah die..kuat giler die pelok..pd tuan empunye kaki kejang jgn marah ek..hak3

FEVERET PLACE~

tembok sblh umah pakcik natam..hak3 x jauh pun dpn umah aku jer..buang mase ngan membe2 umah aku…pakcik natam ni ade kedai makan..’restauran natam’…kat cni aku slalu mkn roti canai..xpun tgk bola n konsert AF..hak3 umah aku xde astro…tmpt lain ‘CC’…buang duit plak..hak3..kt cni gak aku knl ngan tuan empunye nouvo..bro ajoi,..abg wak,abg mat n abg safa..tp abg ajoi r..de best!!!!nk tau sape die tgk r dlm membe aku…hak3 promot plak hak3…
skrang ni aku ngah wat praktikal kt setapak indah..kat syariakt civil n contraktor..syarikat pembinaan..pas abis aku g blek kuantan tok menghabiskan menuntut ilmu..setahun jer lagi…then grad..hak3 x sabo rasenyer…